Klassiek Ballet

Ballet is sierlijkheid en gratie maar ook temperament, passie en dynamiek. De opwarming gebeurt aan de barre. Je leert de basisposities, buigen, strekken, punten, “endehors (naar buiten draaien), enz.

Nadien wordt er in het midden van de zaal gewerkt en leer je de verschillende poses, sprongen, evenwichtsoefeningen, draaibewegingen enz. In de diagonaal kan je ook vele combinaties uitvoeren.

Op de tenen dansen doe je niet voor dat je ongeveer 11 jaar oud bent en je een aantal jaren ballet hebt gevolgd. Je voeten en benen moeten sterk genoeg zijn en zo goed als volgroeid. Bij de Dance Studio is niemand verplicht om op pointes te dansen. Dit is een vrije keuze.

Ballet is ontstaan aan de Europese vorstenhoven in de 15e en 16e eeuw. De traditie is doorgegeven door ervaren pedagogen, de terminologie is voornamelijk in het Frans.

In ‘t begin van de 19de eeuw begonnen ballerina’s op de punten van hun tenen te dansen. Ze leken er gewichtloos en teer door. Elfjes en feeën met fladderende tutu’s waren ‘IN’. Tegenwoordig is ballet heel wat meer. Er worden nieuwe en moderne balletten gemaakt met uiteenlopende onderwerpen. De ‘tutu’ mag maar hoeft niet meer, de gratie kan, maar ruwe bewegingen kunnen even goed. De verschillende dansvormen vloeien meer in elkaar.

De 10 meest gestelde vragen over klassiek ballet – Lees Meer

zie FAQ

Lesley
Karolien