Geschiedenis


Sinds 1982 is de Dance Studio vzw bedrijvig in Keerbergen onder leiding van Nicole De Lauwer. Er wordt gelegenheid gegeven tot het beoefenen van kleuter- en kinderdans, klassiek- en modern ballet, pop- en showdans, hip hop, streetdance en Zumba. In 2022 werd de dagelijkse leiding doorgegeven aan haar dochter Natalie Van der Vorst maar achter de schermen is Nicole nog steeds druk in de weer.

Ontstaan en geschiedenis van de Dance Studio

Als inwoner van Keerbergen richtte Nicole in 1982 de Dance Studio op te Keerbergen. Eerst werd een onderkomen gevonden in zaal Berk en Brem, vervolgens verhuisde ze in 1984 naar de “Meermin” (nu SemCom) aan de Vlieghavenlaan om tenslotte vanaf 1989 een vaste stek te vinden in de nieuw gebouwde Gemeentelijke Sporthal te Keerbergen. In 1989 werd gestart met een afdeling te Tremelo. Aanvankelijk gaf zij er kleuter- en kinderdans, klassiek ballet, pop-jazzdans, tapdans, (acro)rock-en-roll en limbering (=conditieoefeningen en stretching voor dames).

Vele opeenvolgende jaren bracht de Dance Studio vzw in de maand mei een spetterende show. Aanvankelijk in de sporthal te Keerbergen, maar na de bouw van het cultuurcentrum te Heist-op-den-Berg, verhuisden onze voorstellingen naar daar.

Het hoeft geen betoog dat deze voorstellingen elk jaar bijkomende investeringen en inspanningen vergen zoals het maken van een 1.000-tal kostumes, het maken van de choreografieën, de klankmontage, de lichtregie en de 1001 kleine details die bij zulke voorstellingen om de hoek komen kijken.

Het aantal geïnteresseerde jongeren bleef ieder jaar stijgen en Nicole moest hulp beginnen vragen aan gevorderde leerlingen. Deze meisjes vonden het leuk om een eigen groepje in handen te nemen en eigen choreografieën te creëren voor de eindejaarsshow.

Vanaf 2000 tot 2016 werd één jaar een opendeurdag gehouden in de sporthal te Keerbergen waar de groepen in blokken verdeeld werden om het publiek te spreiden, en het andere jaar traden wij op in het Cultuurcentrum “Zwaneberg” te Heist-op-den-Berg.

Vanaf 2016 beslist het bestuur om de opendeurdagen alsook de opvoeringen te laten doorgaan te Keerbergen in het nieuw gebouwde gemeenschapscentrum DEN BUSSEL, Haachtsebaan 54.

Voor het ogenblik zetten een 20-tal bekwame en gemotiveerde choreografen zich vrijwillig in om wekelijks met enkele honderden leerlingen te oefenen. De sfeer is super! We zijn 1 grote gezellige dansfamilie!