Kinderdans

De lessen kinderdans zijn een verdere uitbreiding van de kleuterdans. Er komen nieuwe pasjes bij en de combinaties worden langer en moeilijker.

De basistechniek van klassiek ballet blijft behouden, zij is de “notenleer” van de dans. Zoals een goede fundering noodzakelijk is om een woning te bouwen, is deze techniek noodzakelijk als basis voor alle dansvormen. Veel belang wordt gehecht aan de houding en het controleren van de spieren. Lenigheid en elegantie zijn belangrijk maar ook ritme, muzikale ontwikkeling en expressie. Bij kinderdans gaan we ook moderne technieken leren uit de jazzdans, hip hop, modern ballet, …

Het blijft een motorische ontwikkeling (combineren van beweging van armen, hoofd en benen) maar ook een psychische ontwikkeling (onthouden van passen en gemakkelijke combinaties), en karaktervormend (volhouden, doorzetting). Afwisseling is op deze leeftijd nog erg belangrijk. Er wordt zowel gewerkt op licht klassieke muziek als op moderne popnummers, jazz, disco, funk, musical,… Er wordt minstens één volledige choreografie ingestudeerd.

Vanaf het 3de leerjaar laten wij de dansers kiezen: één dansvorm wordt dan een volledig lesuur intensief beoefend.

zie FAQ

Kathleen
Carina
Lieselot
Lesley
Geraldine
Lenka