Zumba-Fiësta

Zumba is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto “Beto” Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba doe je vele danspasjes, vergelijkbaar met aerobics, op zwoele en aanstekelijke Latin muziek. Je wordt er “happy” van en verbruikt vele calorieën.

De naam komt uit het Colombiaans-Spaans waar het zoveel betekend als snel bewegen en lol hebben. Zumba is een geregistreerde merknaam. Instructeurs moeten een diploma halen en een licentie aanschaffen om lessen met de naam Zumba te mogen geven.

Fiësta is een eigen creatie van juf Anja. Volgens het principe van de zumba-lessen, waar je voornamelijk op Latin muziek werkt, doe je hier de korte danscombinaties op commerciële muziek. Geen saaie BBB-oefeningen om aan jouw conditie te werken maar leuke danscombinaties die ook alle spiergroepen trainen. Heel leuk om bil-buik-been-en armspieren te trainen al dansend op toffe commerciële muziek. Gedurende enkele weken worden de danscombinaties herhaald en regelmatig komen er nieuwe bij. Je kan altijd volgen; mis je één of meerdere lessen dan is dat geen probleem. Geen optredens enkel FUN en werken aan je conditie. Iets om wekelijks naar uit te kijken.

 

Dance Studio biedt naast het gewone lessenpakket ook een Summer Zumba & Fiësta aan. Meer info? Klik hier

Anja